Informatie

Dit advies, uitgebracht op 20 oktober 2020 door de Planningscommissie Medisch Aanbod, wordt gegeven in het kader van de toekomstige workforce van de Kinesitherapeuten.

Dit advies is gebaseerd op de verschillende werkzaamheden en rapporten van de Commissie: Kinesitherapeuten op de arbeidsmarkt 2004-2016 (PlanKad kinesitherapeuten 2004-2016), de realisatie van het basisscenario kinesitherapeuten 2016-2041, alsmede de alternatieve scenario's kinesitherapeuten 2016-2041.

De leden van de Planningscommissie hebben hun visie geformuleerd op hoe de toekomstige populatie kinesitherapeuten er zal uitzien, aan de hand van een projectiemodel op basis van historische trends en rekening houdend met onder meer de veroudering van de populatie en de nieuwkomers in het beroep. Daarnaast zijn er een reeks nieuwe hypotheses ontwikkeld over de evolutie van het beroep en de vraagontwikkelingen in de toekomst, met de bedoeling de minister een inkijk te geven in mogelijke trends gesteund op beschikbare informatie en gewogen schattingen.

Extra informatie

Documenttype: 
PublicatiesAdviezen
Beroep: 
GezondheidszorgberoepKinesitherapeut
Thematiek: 
Gezondheidszorgen, kinesitherapie
Trefwoorden: 
HWF, formeel advies, planning, Kinesitherapeuten